26 Ağustos 2012 Pazar

SAHİLLERİN EN İYİ 10 PAZARI


Sevgili blog dostlarım bu post'um pazarseverler için tatilde bile olsa pazardan vazgeçemeyenler için hazırlanmış bana da sizlerle paylaşmak kalıyor.İyi tatiller iyi pazar alışverişleri :))


SAHİLLERİN EN İYİ 10 PAZARI

1) Ayvalık Pazarı

Perşembe günleri Ayvalık merkezde kuruluyor. Halkın kendi bahçelerinde ürettiği meyve ve sebzeler satılıyor. Kıyafet bölümü de var. 


2) Alaçatı Pazarı

İzmir'in gözde tatil beldesi Alaçatı'da cumartesi günleri kuruluyor. 1994'ten beri kurulan pazara Urla, Tire ve Milas başta olmak üzere çevredeki köylerden ürünler getiriliyor.

3) Bodrum Pazarı

Perşembe ve cuma günleri kuruluyor. Çok çeşitli sebze ve meyveleri bu pazarda bulabilirsiniz. Çeşitli otlar ve zeytinle yapılan bazlama adındaki ekmekleri meşhur.

4) Yalıkavak Pazarı

Bodrum'un Yalıkavak Beldesi'nde perşembe günleri kuruluyor. Pazarda yörenin bahçelerinde yetiştirilen sebze ve meyveler , şarküteri ürünleri, baharatlar, otlar, tatlılar, kuru meyveler, giyecek, oyuncak, hediyelik eşya satılıyor.


5) Milas Pazarı

Muğla'nın Milas ilçesinde cuma, cumartesi, pazar günleri kuruluyor ama bunların arasında en fazla rağbeti salı günü kurulan pazar görüyor. Yerli ve yabancı birçok turist buradan alışveriş yapıyor.

6) Muğla Pazarı

Yaklaşık 30 yıldır kurulan semt pazarı sebze, meyve ve otların çeşitliliği ile ilgi görüyor. 

7) Bartın Pazarı

100 yılı aşkın süredir salı ve cuma günleri kurulan pazar yerel şiveyle " Garılla Pazarı " olarak anılıyor

8) Tire Pazarı

Salı günleri kuruluyor. Her salı sabahı belediye hoparlörlerinden Pazar duası okunuyor ve alışveriş başlıyor. Sebze, meyve, peynir, çökelek ve yağların dışında iğne oyaları, kanaviçeler gibi ürünleri de bulabilirsiniz.

9) Edremit Pazarı

Çarşamba günleri kuruluyor. Pazarın ilgi gören ürünleri arasında köylü kadınların evlerinde yaptığı yufka, yoğurt, peynir gibi ürünler ağırlıkta. Bunların dışında tekstil ürünleri, ayakkabı, plaj gereçleri de bulabilirsiniz.

10) Antalya Pazarı

Cuma günleir kurulan pazarda taze sebze ve meyve dışında ev yapımı ekmekler, yöreye özel yemek malzemeleri, çeşitli peynirler, reçeller, özel marmelatlar da var. 






*Liste Hürriyet Cumartesi Eki'nden alınmıştır.
*Fotoğraflar internetten alınmıştır.

2 yorum:

  1. En son ne zaman gittim hatırlamıyorum ama kendimi kaybediyorum pazara gidince:)

    Bekleyen bir mim var:)
    http://pembeeevren.blogspot.com/2012/08/mim-favori.html

    YanıtlaSil
  2. benim içinde gez bir türlü pazar gezmeyi sevemedim :)) teşekkürler mim için :))

    YanıtlaSil

CANIM OĞLUM ERGİN'İM

Lilypie Fourth Birthday tickers

Special design for Hayat Her Daim Güzel by GeCe