18 Ağustos 2012 Cumartesi

EN İYİ 10; BAYRAMDA KAFA DİNLEMEK İÇİN 10 ADRES

Merhabalar böyle son dakikaya bırakmak istemezdim bu güzel listeyi ama bilgisayarım iki haftadır tamirdeydi son dakkaya yetiştiriyorum yakalayabilenler veya bundan sonra kafa dinlemek için güzel adresler arayanlara rehber olması dileğimle:)) hemen aktarıyorum veee Hayırlı Ramazan Bayramı geçirmeniz dileğiyle diyorum sizi listeyle başbaşa bırakıyorum....


BAYRAMDA KAFA DİNLEMEK İÇİN EN İYİ 10 ADRES 

1) HALFETİ BARAJ GÖLÜ / ŞANLIURFA


Halfeti, B,recik Baraj Gölü sebebiyle sular altında kalmış bir yerleşim yeri. Su altında kalan yapıların çatıları ve caminin minaresi görünüyor. Rumkale'de çay molası verip bu manzarayı izleyebilir ve dalış kurslarından birine katılabilirsiniz.



2) KRİSKA'S HOUSE / BURSA


İznik'ten 20 km. önce Keramet Köyünde bulunmakta. Zeytin ağaçları ve çiçeklerle bezenmiş bahçesi var. Ailecek sakin bir tatil geçirmek isteyenler için ideal bir yer. Yürüyüş parkurları mevcut. 9 kişinin rahatça kalacağı evin bir gecelik fiyatı 600 lira. Tel: (536) 687 20 49



3) TİRE - BİRGİ  / İZMİR


Eski konakları, süslü evleri ve medresesiyle şirin bir belde. Yağlı kebabı ve kıtır ekmekle servis edilen köftesi meşhur. Birgi'de kalacak yer olmadığı için Ödemişte kalmak en iyi çözüm.Ödemiş'e 7 km. uzaklıkta. 


4) MAZI  /  MUĞLA


Tertemiz denizi, yeşil doğası, anıt ağaçları ve kayalarıyla Bodrum'un yanı başında bir köy Mazı. Dalış yapabilir, balık tutabilir veya motor kiralayıp diğer koyları gezebilirsiniz.



5) AMAZON KOYU  /  MUĞLA


Gökova Körfezi'nin en kıvrımlı koylarından biri. Suyu temiz ve derin. Etrafta beton yapı yok. Kanoyla gezintiye çıkabilir, balık tutabilirsiniz.


6) BARHAL  / ARTVİN


Barhal çayı yüksek dağlarla çevrili bir vadinin içinden akıyor. Kaçkar dağına tırmanmak, kano, nehir kayağı ve doğa yürüyüşü yapmak isteyenler için ideal.



7) YUKARI KAVRUN YAYLASI  / RİZE


Rize'nin 2240 metre yükseklikte bulunan en büyük yaylası. Ağustos - Eylül arası " Vartevor " adında şenlikler düzenleniyor. 2 pansiyon, 3 kafe, 1 kahvehane bulunuyor.



8) SPİL DAĞI  /  MANİSA


Manisa'ya 24 km.lik mesafede bulunmakta. Arazinin yapısı dağcılık, doğa yürüyüşü, atıcılık için uygun. Bungalov ve taş evlerde kalabilirsiniz.



9) KAPIDAĞ YARIMADASI  /  BALIKESİR


Balıkesir'in Erdek ilçesine bağlı yarımada, İstanbul'a karayoluyla 370 km. Seyit Gazi Tepesi'ndeki kale burçlarını ve Hadrianus Tapınağı'nı mutlaka ziyaret edin. 




10) ISTRANCA DAĞLARI  /  KIRKLARELİ


Istranca Dağları Trakya'nın Karadeniz kıyılarına paralel, Bulgaristan'dan İstanbul'a kadar 300 km.'lik bir dağ zinciri. En yüksek bölümü Demirköy. Doğa yürüyüşü yapabilir, dağ eteklerindeki restoranlarda yemek yiyebilirsiniz. Dupnisa Mağarası'na uğramayı unutmayın.


*Liste Hürriyet Cumartesi Gazetesi'nden alınmıştır.
*Fotoğraflar internetten alınmıştır.



0 yorum:

Yorum Gönder

CANIM OĞLUM ERGİN'İM

Lilypie Fourth Birthday tickers

Special design for Hayat Her Daim Güzel by GeCe