24 Şubat 2013 Pazar

EN İYİ 10 ŞATO OTELİ




Şöööyle sevdiğinizin en özel, en güzel gününüzde sizi kraliçeler gibi hissettirecek şato otelde tatil yaptırmasına ne dersiniz? Aaaaah ah nerde o günler dediğinizi duyar gibi oluyorum :)) Hiç belli olmaz bu işler , ne zaman neyle karşılacağımızı bilemeyiz, beyaz atlı prens gelir, gözlerimizi bağlar ve bizi arkasına atıverir, gözlerinizi açtığınızda muhteşem bir şatoda bulabilirsiniz kendinizi :)) İşte o zaman böyle bir listeye ihtiyacınız olabilir , kesip saklayın ya da birilerinin görebileceği bir yerlere koyun derim :)) Hadi iyi şanslar.
Liste otel sitesi trivago.com.tr tarafından Hürriyet Cumartesi için hazırlanmıştır.

Bundan tam 11 sene önce dil eğitimi için İngiltere'de bir ailenin yanına gitmiştim, giderken bir iki cümle ancak konuşabiliyordum o da günlük konuşmadan ibaretti. Beni karşıladıktan sonra aile daha önceden İskoçya Aberdeen'de şatoda tatil için yer ayırtmış, apart olarak tutulmuş, kaldığım oda yaklaşık buradaki 2+1 evler kadardı :)  gerisini siz düşünün, devasa tavanlar v.s. herşey gerçekten harikaydı insan kendini bir masal kahramanı gibi hissediyor gerçekten, bir de sevdiğiniz insanla gittiğinizi düşünün hayali bile güzel :) Aaaaaaah ahhhhhhh :)) 


EN İYİ 10 ŞATO OTELİ


1) BOVEY CASTLE / DEVON, İNGİLTERE
Dartmoor Doğa Parkı'nda yer alan ve 64 odadan oluşan Bovey Şatosu'nun İngiliz mutfağının tadına bakabileceğiniz iki restoranı bulunuyor. Otel, misafirlerine lüks yüzme havuzu ve spa hizmetinin yanında golf, resim ve kokteyl kursları da sunuyor.



2) ASHDOWN PARK HOTEL&COUNTRY CLUB / EAST GRİNSTEAD, İNGİLTERE
Otel, özellikle kış aylarını geçirmek için mükemmel bir atmosfer sunuyor. Ashdown Ormanı'nın yanında yer alan otelde spa ve kapalı yüzme havuzunun yanı sıra yürüyüş turları, bisiklet turları, golf ve tenis gibi aktiviteler de bulunuyor.



3) CLONTARF CASTLE / DUBLİN, İRLANDA
1837 yılında inşa edilen Clontarf Şatosu, 1990'lara kadar tiyatro olarak kullanılmış. Şato şu anda dört yıldızlı otel olarak hizmet veriyor. En güzel tarafıysa otelin Dublin'in şehir merkezine sadece 10 dakika uzaklıkta olması.



4) THE HEADLAND / NEWQUAY, İNGİLTERE
Muhteşem Cornish kıyısında yer alan şatonun içerisinde hem eğlenmek hem de dinlenmek için her türlü imkan bulunuyor. Oteldeki 96 odanın büyük bir kısmından okyanus manzarası görünebiliyor.



5) PALAZZO VİVİANİ CASTELLO Dİ MONTEGRİDOLFO / RİMİNİ, İTALYA
12.yüzyılda dağların tepesinde bulutların içinde yer alacak şekilde inşa edilen bu muhteşem şato, misafirlerine romantizmi ve sakinliği bir arada sunuyor. Odalardaki freskler ve ahşap gölgeliklere sahip yataklarla kendinizi adeta zamanda geriye gitmiş gibi hissediyorsunuz.



6) THORNBURY CASTLE / BRİSTOL, İNGİLTERE
1511 yılında inşa edilen, Kraliçe Mary ve 8.Henry'nin de ikamet ettikleri bu kraliyet şatosuna giriş yaptığınız andan itibaren kendinizi büyülenmiş hissedeceksiniz. Kalenin taş duvarları, ahşap çizim odaları ve gözalıcı şarap bahçelerinde kendinizi kaybedebilirsiniz.



7) AİRTH CASTLE HOTEL & SPA / STERLİNGSHİRE, İSKOÇYA
İskoçya'nın en güzel yerlerinden birine kurulmuş olan ödüllü Airth Castle Hotel & Spa, kocaman bir parkın içinde yer alıyor. 14. yüzyıldan kalan kale duvarları, 18. yüzyıldan kalan ahırları ve 12. yüzyıldan kalan kilise kalıntılarıyla dikkat çeken şatoda 125 oda ve suit bulunuyor.



8) AMBERLEY CASTLE / BATI SUSSEX, İNGİLTERE
Amberley Şatosu, geleneksel perdeleri, ortaçağdan kalan demir kapıları, özenle korunan bahçeleriyle, 19 odasında misafirleri için lüks bir konaklama hizmeti sunuyor. Bahçesindeki güllerle donatılmış gölgelikleri ve şelalesi de çok etkileyici.



9) HOTEL ALARCON / ALARCON, İSPANYA
İspanya'da bir tepenin üzerinde kurulmuş olan Alarcon Şatosu, misafirlerine unutamayacakları romantik bir tatil sunuyor. Bölgedeki Müslümanların 8. yüzyılda inşa ettiği, sayısız kuşatmaya ve olaya tanıklık etmiş bu görkemli şato aynı zamanda ünlü krallara ve yazarlara da ev sahipliği yapmış bir yer.



10) LANGLEY CASTLE / HEXHAM, İNGİLTERE
14. yüzyıldan kalan Langley Şatosu, İngiltere'deki şato otelleri içerisinde en ünlü olanlarından biri.Kalın duvarlarıyla yıkılması adeta imkansız gibi görünen şato, kışın romantik bir tatil geçirmek isteyen çiftler için de ideal. Pastel renklerin kullanıldığı 27 lüks odasıyla misafirlerine unutmayacakları bir tatil sunuyor.    




*Fotoğraflar internetten alınmıştır.


1 yorum:

  1. güzel paylaşım:)bloğunuzu takibe aldım:)banada beklerim:)

    YanıtlaSil

CANIM OĞLUM ERGİN'İM

Lilypie Fourth Birthday tickers

Special design for Hayat Her Daim Güzel by GeCe