31 Mart 2013 Pazar

ESKİ KIYAFETLERİMİ NASIL DEĞERLENDİREBİLİRİM DİYE Mİ DÜŞÜNÜYORSUN?


Özellikle biz kadınlar kilo alıp verişleri, mevsim geçişleri bahaneleriyle her daim gardrobumuzu yenilemeye hazırızdır :) Buraya kadar doğrumuyum, EVEEEET diyorsunuz duyuyorum :) Peki o zaman ne yapmak lazım kıyafetlerimizi elememiz lazım peki elediklerimizi nasıl değerlendireceğiz. Temiz, düzgün, az kullanılmış olanları sevdiklerimize ya da ihtiyacı olanlara veririz ama bir de iyice eskimiş, kötü olmuş kıyafetler vardır en fazla temizlik bezi yapılır yada çöpe atılır değil mi? Başka nasıl değerlendirilebilir ki? Artık bir alternatif daha var. H&M mağazaları bir proje başlatmış eski kıyafetleri geri dönüşümle kazandırma yolu. Kağıt atıklar, plastikler, camlar gibi artık kıyafetlerinde geri dönüşümleri yapılıp tekstilde kullanılmak üzere kazanım sağlanacakmış. Sizin tek yapmanız gereken eski ya da artık giymediğiniz kıyafetleirnizi daha iyi değerlendirebileceğiniz bir yol yoksa en azından geriye katkı sağlamak için poşetleyip H&M mağazasına götürmek. Geçtiğimiz hafta içi gittim. Direkt kasaya gidiyorsunuz, eski kıyafetlerinizi getirdiğinizi söylüyorsunuz onlar kendilerine ait torbalara koyuyorlar sonrada kumbaraya atıyorlar. Küçük birde sürprizleri var hem de alışverişe teşvik oluyor :)) Her bir torba için 5 TL.lik  indirim çeki veriyorlar. Her birini 40 TL.lik  alışveriş yaptığınızda kullanabiliyorsunuz. Çekleri birleştirerek tek seferde kullanamıyorsunuz.Her kişiye 2 adet verilebiliyor bu çeklerden tek seferde. O nedenle çok eşya götürecekseniz yanınızda biri daha olsun derim. Kullanım süresi 30 Haziran'a kadar. Benim 3 ayım var :))   
Bu arada bir ayrıntıyı unutmuşum şu anda sadece İstanbul'da 2 Ankara'da 1 şubeleri bu toplama işlemini yapmakta. İstanbul'daki şubeleri Marmara Forum ve İstinye Park. İlgililere duyurulur:)


1 yorum:


  1. Merabalar

    aa ben kaçırmışım şimdi sizi tesadüfen buldum; kitap ararken bloğunuzda bulup diğer konularada bakarken. zaten kaçırmasam da kalır gidemem genellikle. tekstilin de dönüşümlü olması güzel. acaba da bulumaç olmasın diye düşündürdü hni şimdi %100 üstelik akrilik kullanılıyor ve boyalar da elbet ki daha kötüsü.

    YanıtlaSil

CANIM OĞLUM ERGİN'İM

Lilypie Fourth Birthday tickers

Special design for Hayat Her Daim Güzel by GeCe