25 Ağustos 2012 Cumartesi

OKUDUM BİTTİ ... SUNAY AKIN - BİR ÇİFT AYAKKABI






Arka Kapak

Sunay Akın, bu kez Bir Çift Ayakkabı'yla çıkıyor insanlık tarihinin bilinmeyen tozlu yollarındaki macerasına.

Bir Çift Ayakkabı kimi zaman boya sandıklarındaki hayat ağacı imgesine dönüşüyor, kimi zaman koskoca bir padişahın imdadına yetişiyor. Ay'ın, sinemanın, sanatın, aşkın, savaşın, vd. tarihine ışık tutuyor.

Muhtaç olmasın diye, evden kaçan karısının ayakkabısının içine para koyan terk edilmiş koca kimdir? Van Gogh'un tablosunda ters çevirdiği ayakkabının sırrı…

Abdülaziz İstanbul'u dünyaya nasıl gezdirdi? Hayat ağacı'nın boyacı sandıklarındaki sureti… Kız Kulesi, pabuçlarını nereye düşürdü? Galata Köprüsü'nden geçen en büyük ayaklara nasıl ayakkabı bulundu? Dünya'nın giriş kapısında kimlerin ayakkabıları duruyor?

Kıvrak hareketlerle oynatıyor kalemini Sunay Akın ve izini sürdüğü hikâyelerin her bir parçasını ustalıkla yerlerine yerleştiriyor. 



BENCE......

Sunay Akın kitaptaki tüm hikayelerinde konuyu bir şekilde bir çift ayakkabıya bağlıyor ve bunu çokta güzel başarıyor.Konunun nasıl olupta ayakkabıya bağlandığını anlamıyorsunuz bile..
Kız kulesindeki kitaplığın nasıl olupta ayakkabı rafına dönüştürüldüğünü;
Nuh'un gemisinin ayakkabı boyama kutularında nasıl resmedildiğini;
Kemalettin Tuğcu'nun hikayelerinde acınası durumdaki çocuklarla kendi çocukluğunun en acı tecrübelerinin kesiştiği noktayı;
Charlie Chaplin, Nazım Hikmet, Ay'a ayak basılmasıyla ayakkabı arasındaki ilişki ve daha nice tarihsel olayların içeriğini bir çift ayakkabı hikayelerine nasıl bağlandığını merak ediyorsanız bu kitabı okumalısınız.
Okuyor, öğreniyor ve eğleniyorsunuz...






2 yorum:

CANIM OĞLUM ERGİN'İM

Lilypie Fourth Birthday tickers

Special design for Hayat Her Daim Güzel by GeCe