22 Mart 2015 Pazar

OKUDUM, BİTTİ... TEK TADIMLIK HAYAT / LEE LİPSENTHAL





YAZAR: LEE LİPSENTHAL
YAYINEVİ: MARTI YAYINLARI
SAYFA: 258

ARKA KAPAK

Her günü son günmüş gibi yaşayın 
Nasıl olsa bir gün haklı çıkacaksınız!

Steve Jobs 


Çoğu zaman uçurumun kenarına gelmeden hayatın değerini anlamaz insan. En büyük bilinmeyene, ölüme doğru çıktığı yolculukta cesareti, eyleme geçmeyi ve mizahı kendine rehber edinen Dr. Lee Lipsental’ın bazen şiir, bazen bir bilgelik hikâyesi, bazen de dansa davet gibi okunan bu benzersiz kitabı, ölüm korkunuzu yenmenize ve hayatın olağanüstü yolculuğunun gerçek keyfine varmanıza yardımcı olacak.

“Tek Tadımlık Hayat’ı okumak, daha büyük bir yaşama açılan kapıdan içeri girmek gibi. Size iyi gelecek önemli bir kitap!”

Doktor Rachel Naomi Remen




BENCE

Sanki hiç ölmeyecekmişiz gibi yaşarız bir yakınımızın bir sevdiğimiz insanın başına gelmedikçe değil mi? Ama hayattaki tek gerçek şey ise ölümün ta kendisidir. Gerisi yalan. Oysa ki her gün her an ölecekmişiz gibi yaşasak sanıyorum kötülük diye birşey kalmazdı. 
Kitaba gelince kapaktada görüldüğü üzere gerçek bir yaşam hikayesi.Yazar kendi hayatını anlatıyor. Kendisi de doktor olan Lee bir gün sandviç yerken boğazında düğüm hissetmesiyle işin içinde olan bilinçli bir insan olarak ta yapılan testler sonucunda yemekborusu kanseri olduğunu öğreniyor. Ve kalan sayılı günlerini yaşamak istediği şekilde düzene sokuyor. Ailesiyle beraber bu zorlu süreçte başa çıkmaya çalışırken, meditasyon ve alternatif tedavilerden de yardım alıyor. Kaçınılmaz sonu engelleyemese de en azından dolu dolu kalan hayatını yaşıyor. Keyifle okunacak ve yaşam ile ölüm arasındaki ince çizgiye kafa yoracağınız bir roman.


KEYİFLİ OKUMALAR




,

0 yorum:

Yorum Gönder

CANIM OĞLUM ERGİN'İM

Lilypie Fourth Birthday tickers

Special design for Hayat Her Daim Güzel by GeCe