6 Aralık 2012 Perşembe

OKUDUM BİTTİ; YE, DUA ET, SEV -


KİTAP ARKA KAPAK YAZISI

Saat sabahın üçüdür ve Elizabeth Gilbert banyonun taşları üzerinde hıçkırarak ağlamaktadır. O, otuzlu yaşlarındadır ve bir kocası, bir evi vardır. Kocasıyla bebek sahibi olmaya çalışmaktadırlar ve o bunu istemediğinin farkına varır. Acı verici bir boşanma süreci ve hemen sonrasında tutkulu bir aşk yaşar. İçindeki boşluğu doldurmanın peşine düştüğü bir yolculuğa çıkarak haz, dinsel inanç ve dengenin arayışına girer. Gilbert, Romada yakışıklı bir İtalyandan İtalyanca öğrenecek, on beş kilo alacaktır; Hindistanda ruhunu aydınlatacak ve kendini Tanrıya adayacaktır ve Endonezyanın Bali Adasında dişleri olmayan bir şifacıdan, huzurun yeni bir tanımını öğrenecektir. Mutluluk yavaş yavaş onu sarmalamaktadır.

Bütün kız arkadaşlarıma bu kitaptan hediye ettim. Her kadın bu kitabı mutlaka okumalı.
- Julia Roberts

Çok güzel bir kitap. Ondan uzak kalmak olanaksız.
-Britney Spears

Ben ona hayran kaldım ve tanıdığım herkes için birer tane alıyorum.
-Sophie Dahl

Bu olağanüstü kitabı çok sevdim.
Hillary Clinton

Bugünlerde sokakta gördüğüm kadınların neredeyse hepsinin elinde Ye, Dua Et, Sevi görüyorum. Elizabethi programıma çıkarmak için oldukça sabırsızlanmıştım.
Oprah Winfrey

Son zamanlardaki en sevdiğim kitap. Kaçırmayın.
Ayşe Özyılmazel, Sabah

Şahane bir teklif bu! Okunabilecek en güzel kitap. Bir an önce okuyun, hayatınıza enerji ve mutluluk katın.
Zeynep Bölükbaşı, Hürriyet

Elizabeth Gilbert; çoğumuzun gurur yapıp paylaşamadığı, karakterimizin bizi ve çevremizdekilerle ilişkilerimizi sabote eden rahatsız edici yönlerini sanki sohbet eder gibi, doğal, zekice ve komik bir şekilde anlatıyor. Okudukça sanki üzerinizden toplum baskısının ve kendi savunma sisteminizin yükünün kalktığını, ferahladığınızı hissediyorsunuz. Her kadın kendi hayatında Elizabeth Gilbertin tecrübesinden bir parça bulabilir.
-Elvan Demirkan, Sabah




BENİM FİKRİM;

İlk defa bir kitabı okurken çok ağır ilerlediğimi, başlamışken bitirmek için çaba sarfettiğimi, hadi yarım kalmasın dediğimi görüyorum. Ama bazı bölümleri atlasamda okumayı bitirdim. Gerçek yaşamdan alınmış bir kitap. Sancılı boşanmanın ardından kendini bulmak, hayatını düzene sokmak isteyen bir kadının hikayesi. Beğenenler mutlaka olacaktır.


6 yorum:

  1. uzun zamandır elime kitap almıyorum. BAzı yorumlar insanları etkiliyor ama okuyunca hayal kırıklığına uğramak kötü.

    YanıtlaSil
  2. Evet bende çok beğenmiştim. Sonra filmine gittim ( Biraz hayal kırıklığı yaşadım ) 2.kitabı olan Ye Dua et Evlen var onuda okudum tavsiye ederim..

    YanıtlaSil
  3. çok bir şey beklemeyim o zaman bu kitaptan

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Nilhan, herkese göre farklılık gösterir tabi benim beğendiğimi sen beğenmezsin senin beğendiğini ben beğenmem mesela. Yorumları okuyunca aldım zaten ben de ama bana hitap etmedi.

    YanıtlaSil
  5. Merhaba Sezen kitabı yeni bitirdim, dvd filmide bende mevcut ne zaman seyrederim bilmiyorum ama romanla çekilmiş filmler arasında mutlaka bir farklılık oluyor. İkisinden birini tercih edersek en azından hayal kırıklığı yaşamayız.

    YanıtlaSil
  6. Merhaba Kova Kadınıyım Ben; Bu benim yorumum beğeniler kişiden kişiye değişir, karar sizin :)

    YanıtlaSil

CANIM OĞLUM ERGİN'İM

Lilypie Fourth Birthday tickers

Special design for Hayat Her Daim Güzel by GeCe