25 Ekim 2014 Cumartesi

OKUDUM, BİTTİ... TEPETAKLAK / JAMİ ATTENBERG



Uzun zamandır doğru dürüst kitap okuyamıyorum, iş, okul, çocuk, koşturmaca.... Hayat bizden o kadar çok şey alıyor ki , karşılığında doğru dürüst verdiği bir şey yok, sadece biraz daha fazla kendime ayıracak zamanım olsun isterdim. Okuyayım, sevdiğim aktiviteleri rahatlıkla yapayım, sorumluluklar paylaşılsın... Bu kadar şikayet yeter :) Yine de bir kitabı okudum bitirdim sizlerle paylaşacağım, yenisine de başladım ;)


Yazar: Jami Attenberg
Yayınevi: Martı Yayınları
Sayfa: 272

ARKA KAPAK 

Bazen başlangıçlar için umulmadık bir gidiş gerekir…

Edie ve Richard Middlestein otuz yıldan fazla süren evlilikleri, iki çocukları, güzel evleri ve harika dostlarıyla örnek bir aile hayatı sürdürür. Ta ki Richard bir gün karısını terk edene kadar…

Peki birlikte geçen onca yılın ve paylaşımın ardından Richard'ın bu kararı vermesindeki neden nedir? Babalarının bu kararı, çocukları ne şekilde etkileyecektir? Altmış yaşından sonra yeniden hayata tutunmaya çabalayan bir adam ile sağlık problemleri olan, terk edilmiş ve yemeye takıntılı bir kadının yıkıcı kararları karşısında Middlestein ailesini nasıl bir sınav beklemektedir?

Samimi üslubu ve kurnaz mizacıyla Jami Attenberg, eski sevginin yol açtığı kalp kırıklıkları, yeni sevgiye duyulan umut ve aile bağları üzerine keyifli bir roman sunuyor.

Kaçmaya çalıştığımız roller ve kırılması imkânsız bağlar üzerine dokunaklı bir roman…

Yorumlar:

"Bazen hüzünlü, bazen neşeli ve tüm kitap boyunca merak uyandıran yoğun bir aile portresi."

Publishers Weekly

"Bu roman sizi hem güldürüp hem ağlatırken, gerçekliğiyle korkutacak. Çarpıcı, harika bir kitap."

Kate Christensen

"Okuduğum en çarpıcı ve iyi yürekli kitaplardan biri… Tepetaklak sizi çok etkileyecek."

Lauren Groff

"Korku ve affetmek, suç ve kabullenmek üzerine büyüleyici bir roman olan Tepetaklak, büyük bir umut ve mizaçla anlatılmış."

Aryn Kyle



BENCE....

Bir aile portresi diyebiliriz kısaca. Ebeveynler, çocuklar, torunlar... Edie ve Richard 30 yıldan fazla zamandır evlidir, mutlu bir aileye sahiptirler ya da mutlu gibi görünen!!! Richard'ın bunca yıldan sonra üstelik sağlık problemleri olan eşini terk etmesi üzerine kurulu. Ve bundan sonra aile fertlerinin birbirlerine olan yaklaşımları, tutumları, hesaplaşmaları ve hazin son ... Daha fazlası kitapta , okuyun, pişman olmazsınız....


KEYİFLİ OKUMALAR







0 yorum:

Yorum Gönder

CANIM OĞLUM ERGİN'İM

Lilypie Fourth Birthday tickers

Special design for Hayat Her Daim Güzel by GeCe