22 Ekim 2013 Salı

OKUDUM, BİTTİ.... ŞEKER PORTAKALI / Jose Moura De Vasconcelos




ARKA KAPAK YAZISI

Yazarlıkta karar kılıncaya kadar, boks antrenörlüğünden ressam ve heykeltraşlara modellik yapmaya, muz plantasyonlarında hamallıktan gece kulüplerinde garsonluğa çok çeşitli işlerde çalışan José Mauro de Vasconcelos'un başyapıtı  Şeker Portakalı, " günün birinde acıyı keşfeden küçük bir çocuğun öyküsü" dür. Çok yoksul bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen, dokuz yaşında yüzme öğrenirken bir gün yüzme şampiyonu olmanın hayalini kuran  Vasconcelos'un çocukluğundan derin izler taşıyan Şeker Portakalı, yaşamın beklenmedik değişimleri karşısında büyük sarsıntılar yaşayan küçük Zezé'nin başından geçenleri anlatır.  Vasconcelos, tam on iki günde yazdığı bu romanı "yirmi yıldan fazla bir zaman yüreğinde taşıdığını" söyler.
Aydın Emeç'in güzel Türkçesiyle dilimize armağan ettiği Şeker Portakalı'nın başkahramanı Zezé'nin büyüdükçe yaşadığı serüvenleri, yazarın Güneşi Uyandıralım ve Delifişek adlı romanlarında izleyebilirsiniz.




BENCE...

Zezé adında  günün birinde acıyı keşfeden bir çocuğun yürek burkan hikayesi. Ama gerçek acıyı! Fiziksel acılar elbet geçer ve bir gün unutulur. Ama kalbimizin derinliklerine işleyen gerçek acılar kaç sene de geçse asla unutulmazlar. Yazar bunu anlatırken okuyucuyu öyle bir içine alıyor ki son bölümde kendimi tutamadım ve ağladım. Bir kere daha okusam inanıyorum ki aynı etkiyi gösterecek. Mutlaka okumanızı tavsiye ederim.Hayatta hiçbirşey gözle görünen gibi olmayabilir her zaman...


İYİ OKUMALAR 



32. Uluslararası Kitap Fuarı
02 - 10 Kasım 2013'te TÜYAP ' görüşmek üzere :) 







4 yorum:

  1. Ne güzel kitap fuarı başlıyor sevinçliyim... İnternetten de kitap fuarı olacak belki de. geçtiğimiz yıllarda olmuş...
    Selam ve sevgilerle

    YanıtlaSil
  2. Ben de :)) Her seneyi iple çekiyorum inşallah bir aksilik olmaz çok gitmek istiyorum. İnternetten fuarı ilk sizden duydum takip edeyim teşekkürler.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. orta okulda okumuştum bu kitabı ve bayılmıştım :)

    YanıtlaSil
  4. Gerçekten çok güzeldi ben biraz geç kalmışım ama oğluma bu kitabı okuyup, anlayabileceği yaşında hemen okutmak isterim.

    YanıtlaSil

CANIM OĞLUM ERGİN'İM

Lilypie Fourth Birthday tickers

Special design for Hayat Her Daim Güzel by GeCe