5 Ocak 2013 Cumartesi

OKUDUM BİTTİ... CATHY LAMB - RÜZGARLA GELEN





ARKA KAPAK


Rüzgarla Gelen - Cathy Lamb

Arka Kapak

"Dayanıklılığa, uzlaşmaya ve değişime dair bir öykü."
The Sunday Oregonian

"Lamb zarafeti, mizahı ve affediciliği kesinlikle karşı koyulamaz biçimde anlatıyor."
Publishers Weekly

"Terms of Endearment, Ya Ya Sisterhood ve Steel Magnolias filmlerini sevdiyseniz, Rüzgârla Gelen'i de seveceksiniz. Cathy Lamb gitgide daha iyi bir romancı haline geliyor."
The Three Tomatoes Book Club

Dokunaklı, komik ve Bommarito kız kardeşlerinin nefis dev top kekleri kadar karşı koyulmaz olan Rüzgârla Gelen, aile ile affetme, anneler ile kızları ve en değerli şeylere hâlâ sımsıkı tutunurken ileri bakma bilgeliğini edinme hakkında bir roman.

Bommarito kız kardeşlerin annesi River'ın açık kalp ameliyatı olması gerekmektedir. Aile pastanesini işletmeleri, erkek kardeşleri ve rahatsız olan büyükannelerine bakmaları için onlara evde ihtiyaç vardır.

Ama eve dönüş, sırları ve Bommarito'ların gömülü tutmayı tercih ettikleri acıları ?Isabelle'in kaçışı ve erkeklerle yaşadığı ilişkileri, Janie'nin obsesif kompulsif rahatsızlığı ve Cecilia'nın kendine zarar veren öfkesi? açığa çıkarmaya başlar. Henry'ye göz kulak olmak ve iş yapmayan pastanelerini kurtarmak için birlikte çalışan Isabelle ve kız kardeşleri, varlığından hiç haberdar olmadıkları sorulara yanıtlar, çocukluk yaralarını sarmak için beklenmedik yollar ve mutluluk konusunda şaşırtıcı yeni şanslar yakalama cesaretini bulmaya başlar.


BENCE:

Uzun zamandır bu kadar güzel hem üzen, hem düşündüren, gözlerinin zaman zaman dolmasına neden olan ve bunu sadece kitap sayfalarından,satırlardan  okuyucuya geçiren bir olaylar zinciri  görmemiştim. Dokunaklı, duygulu, birbirinden kopuk gibi duran ama birbirine o denli bağlı olan bir aile romanı.Yavaş başlamıştım önce ağır ilerledim ama iş, ev, çocuk,kurslar dörtgeninde çok az vakit bulabildiğim için ancak kısa bir izin dönemimde okudum ve bitirdim. 
Hikaye Bommarito ailesinin tüm fertlerinin zorlu, mücadeleyle geçen bir dönemden sonra bazı üyelerinin dağılması ile geçmiş ve onları tekrar biraraya getirecek bir durumdan sonra tekrar birarada yaşamaya başlamaları, yeni bir düzen oluşturmaları ve bu arada da geçmişe dönerek zaman zaman hesaplaşmalarını konu ediyor.Ve sürpriz bir sonlada bitiyor, hüzünlü bir son olması gerekirken aile üyelerinin bunu nasılda mutlu bir sona bağlamalarını  görüp şaşıracaksınız, kitap adını son bölümde gelişen bir olaydan alıyor, daha fazla söylemeyeyim heyecanı kalsın okuyacak olan arkadaşlara.

5 yorum:

  1. bu kitabı okumadım,listeme ilave edeyi
    m...

    YanıtlaSil
  2. pişman olmazsın, vaktin nasıl geçtiğini anlamıyorsun bir-iki bölüm sonra.

    YanıtlaSil
  3. ÇOK MERAK ETTİM DOĞRUSU
    HEMEN KAYDA ALIYORUM
    TEŞEKKÜRLER PAYLAŞIM İÇİN
    HAYIRLI AKŞAMLAR

    YanıtlaSil
  4. Yorumunuzla birlikte merak ettim bu kitabı.

    YanıtlaSil
  5. Seyyah Gül , Beyaz Kitaplık teşekkürler yorumlarınız için.

    YanıtlaSil

CANIM OĞLUM ERGİN'İM

Lilypie Fourth Birthday tickers

Special design for Hayat Her Daim Güzel by GeCe