8 Kasım 2012 Perşembe

YAYA GEÇİDİ




Merhaba sevgili blog dostlarım, uzun zamandır beni rahatsız eden bir durumla karşı karşıyayım artık bunu sizlerle de paylaşıp fikirlerinizi almak istiyorum. Trafik kuralları maalesef bizim ülkemizde çok geçerliliği olan bir şey değil. Çünkü dikkatli olarak gözlemlediğimizde hem yayalarımızda hem de sürücülerimizde bu eksiklikleri görebiliriz. Ben sadece bugün tek bir sorundan bahsedeceğim; Yaya Geçitlerinin Anlamına Uygun Kullanılmadığı.

Kural şudur benim bildiğim, tüm dünya ülkelerinde uygulanan; Yaya geçitlerinde - adından da anlaşıldığı üzere- geçiş hakkı yayalarındır. Bu da demektir ki yayayı geçidin yanında karşıdan karşıya geçmek üzere olduğunu gördüğünde duracaksın!
Yaya olmasa bile yaya geçidini gördüğün zaman yavaşlayacaksın, her an kaldırımdan yaya çıkabilir!
Yurtdışında yaşadığım dönemde alışkanlık tabi! yaya geçidi dahi olsa araç geliyorsa geçmesini bekliyordum ona rağmen sürücü yaya geçidinin başına geldiği zaman beni gördüğünde durup kornaya basıp bana geçmem için işaret verirdi bende geçerdim. Düşünsenize tam tersini! Türkiye'ye döndükten sonra yaya geçitlerinden transfer geçmek istediğimde bir ezilmediğim kalırdı, üstüne üstlük birde geçiyorum diye! kornaya çalardı sürücüler. 

Ben de araç kullanıyorum ama yine korna yiyorum ! Nasıl mı? Tahmin etmeniz zor değil aslında. Yaya geçitlerinde yaya gördüğümde direkt dururum, yoksa bile yavaşlarım ki her an biri karşıya geçebilir diye, eğer yol boşsa geçerim ama gelin görünki bu sefer acelesi olan maganda  sürücüler tarafından yine korna yerim, bu da yetmez hızını alamazsa son gaz basıp yanından geçerken birde el kol hareketi yaparlar. İşte böyle sürücülere sürücü denmez, iki ayaklı ormandan kaçmış... denir :))) Daha açık söyleyemeyeceğim :)) Ama ben hala onlara uymadım, kurallara göre hareket etmeye devam edeceğim, üzgünüm sevgili acelesi olan sürücüler!!!


SON KARARIMI AÇIKLIYORUM BUNDAN SONRA KARŞIDAN KARŞIYA GEÇERKEN YAYALARA ÖNCELİK SIRASINI VERMEYEN SÜRÜCÜLERİN ARAÇ PLAKALARINI ALIP 154 ALO TRAFİK HATTINA ŞİKAYET EDECEĞİM..... 
OKYANUSTA BELKİ BİR SU DAMLASI GİBİ GÖRÜNECEK AMA OLSUN YİNE YAPACAĞIM.
SİZLERİ DE BÖYLE DAVRANMAYA DAVET EDİYORUM...

SLOGANIMIZ ŞU; 
TRAFİKTE, ÖNCE SİZ ÖRNEK OLUN! DİĞERLERİNİN DEĞİŞTİĞİNİ GÖRECEKSİNİZ....  ( UMARIM ) 


                                   









3 yorum:

  1. Ne kadar güzel yazmışsınız, tam içimden geçenler vallahi. Ben hem yayayım hem şöför.
    Soför iken asla es geçmem arkamdan gelenin kornasını yiyeceğimi bilsemde inatla yol veririm yaylara hem belki arkamda ki ismi lazım değil biraz bişi öğrenir.
    Yaya iken de eğer cesaret edebilirsem yola atlayıp trafiği durduruyorum bir de üzerine yaya geçidini gösterip bağırıyorum durmayan sevgili şoförlere. Evet gülmeyin yapıyorum vallahi. Hönk diye kalıyorlar. Bir tanesi yaptığının yanlış olduğunu fark etse kar kardır.

    YanıtlaSil
  2. Damla Hanım çok haklısınız bende herşeyi göze alıp atlarım yaya geçidine aynı sizin yaptığınız gibi bende kuralları sayıp söylenmeye başlıyorum beni ezemeyeceğine göre kuzu kuzu bekliyor :)) inadına yavaş yürüyorum :))

    YanıtlaSil

CANIM OĞLUM ERGİN'İM

Lilypie Fourth Birthday tickers

Special design for Hayat Her Daim Güzel by GeCe