24 Nisan 2011 Pazar

UNUTMAK - İnci Aral - Okudum Bitti :)

Acısını suskunluğa dönüştüren bir çocuk, kaybettiği annesiyle kâğıt üzerinde yeniden karşılaşıp onun küçük bir ajandaya düştüğü duygu ve hatırlayışların diliyle edebiyatı keşfettiğinde nasıl olup da kendi sesini duymaya başlar?

İnci Aral, otuz yılı aşan edebiyat uğraşının bu noktasında duruyor ve Tolga Meriç`in sorularına verdiği yanıtlarda kendini, tıpkı romanlarından birinin kahramanıymışçasına irdeliyor. Parçalanıp dağılmış bir aile, beslemelerle paylaşılmış odalar, parasız yatılı okullar, mektuplar, yolculuklar, uçurumlar, şehirler, şarkılar ve tabii öldürücü aşklar ama hepsinden daha büyük bir aşkla bağlanılmış kitaplarla kâğıtlar.

"İnsan unutmak zorundadır. Ama bu unutmanın kendisi değildir. Unutmak yoktur," diyen İnci Aral`ın hem özel hem de yazarlık dünyasını okurun açtığı, yazıya adanmış kalbinin ve zihninin bütün odalarını tek tek dolaştığı bu anlatı, hayatına edebiyatın, edebiyatına hayatın ışıklarını düşürebilen bir yazarı daha iyi tanımak, yazdıklarının derinine girmek ve yazma tutkusunun ne olduğunu anlamak isteyenler için..


İnci Aral'ın bu kitabını okuduktan sonra diğer kitaplarını okurken daha çok zevk alacağınıza, anlayacağınıza kefilim.... Kitabı okurken unutmak üzerine küçük defterime not aldığım arada bakıp kendime tekrarladığım söz dizeleri var.... Bunlardan bir örnek vereyim; 

Unutmak, geçmişteki benimizin - acının, hazzın, bedenin - şimdiki bize geri dönmesine engel olmak için bilmeden yaptığımız bir köreltme işlemidir. Ve kuşkusuz unutmanın birebir kendisi olamaz.

Unutmak-İnci Aral- S/39  



2 yorum:

  1. Güzel bi kitaba benziyor ilgimi çekti alıp okuyacağım. Paylaşımın için teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Yazar kendi hayat hikayesindende kesitler veriyor, bunların hikayelerine yansıyan boyutlarını anlatıyor...Rica ederim..

    YanıtlaSil

CANIM OĞLUM ERGİN'İM

Lilypie Fourth Birthday tickers

Special design for Hayat Her Daim Güzel by GeCe