6 Şubat 2011 Pazar

ÖNCE RENGİNİ SEÇ SONRA HEDİYENİ :))

   

Tartışma kabul etmeyen bir konu var ki o da renklerin 
insan üzerindeki olumlu etkileri. Sevdiklerinize hediye seçerken bu konuyu sakın atlamayın.... :) Haydi hızlıca öz atalım bu renkler ne anlama geliyormuş..


KIRMIZI


Motivasyon, teşvik, aktivite ve ihtirasın sembolü. Yeni bir başlangıç, yaşama sevinci ve sevginin anahtarı. Sevgilinize enerjisi çok kuvvetli olan kırmızı renkte aydınlatma, aksesuar ve koltuk hediye edebilir ve ikiniz için bir aşk köşesi yaratabilirsiniz.

TURUNCU


Kırmızı gibi dışa dönük, tamamlayıcı ve kırmızıdan daha yapıcı bir renk. Hayata sağlık, canlılık ve heyecan katıyor. İletişim, atılım ve hareket bu renkle sağlanıyor.


YEŞİL


Paylaşmanın, uyumun, cömertliğin, iş birlikteliğinin sembolüdür. Sinirlerin yatışmasında, kendine hakimiyette güçlü bir potansiyel. Aklın ve bilincin rengi. İnsana güven, huzur ve istikrar aşılıyor.


MAVİ


Mavi, derin ruh dünyasını ve sonsuzluğu ifade ederken sakinliği, güven ve sadakat duygusunu da besliyor. Yeteneğin, güzelliğin, barışın, sevginin, şifanın ve görev bilincinin rengi.



SARI



Sıcak renkler arasında en hafif ama en fazla kozmik gücü olan sarı, güneşi en fazla hatırlatan renk oluşu ile insana umut veren bir potansiyel taşıyor.Parlak, neşeli ve heyecan yüklü bir güce sahip.Hırs ve iddiayı da simgeliyor.


MOR



Mavi ve kırmızının karışımıyla ortaya çıkan bu renk asaleti ve kendine güveni ortaya koyuyor. Özerkliği ve tek vücut haline gelmeyi simgeliyor. Sanatçı kişilik, düşünce ve tolerans morla tanımlanıyor. Sakinleştirici ve dinlendirici yönü alçak gönüllülük ile bütünlülük oluşturuyor.




6 yorum:

  1. Hep bir laf vardır, moru seven ya delidir ya asıildir diye :D Onu anımsadım birden.

    Renkler hakikaten önemli aslında. Mesela kırmızı arabalar en çok kaza yapan arabalardır. Dikkat çektiği için :)

    YanıtlaSil
  2. Turuncu benim rengimdir. Nerde bir turuncu görsem harekete geçme hissi uyandırır bende...

    YanıtlaSil
  3. Mavi ve mor benim renklerim kesinlikle :)

    YanıtlaSil
  4. Aslında listede baktığımda bana da hepsi yakın geliyor ama tek tercih olunca MOR kesinlikle..:)

    YanıtlaSil
  5. selamlar
    ah o arabayı ne renk olursa olsun kabul edebilirim.hoşgeldiniz.

    YanıtlaSil
  6. selam, hoşbulduk...ben de, bende :)))

    YanıtlaSil

CANIM OĞLUM ERGİN'İM

Lilypie Fourth Birthday tickers

Special design for Hayat Her Daim Güzel by GeCe