9 Nisan 2015 Perşembe

FOTOĞRAF ÇEKMEK İÇİN EN İYİ 10 YER

Fotoğraf çekmek her daim çok özel olmuştur benim için. Eminim bu şekilde düşünenler çoktur. Hatıraları en özel anları, en mutlu belki de hüzünlü anları tek bir kareyle yıllar sonrasına taşıyabiliriz. Şimdi teknolojinin de yardımıyla yüzlerce pozu çok kısa sürede çekip en güzellerini albümümüze ekliyoruz.
Bir de bu güzel havalarda diyemeyeceğim :) çünkü ilkbahar yerine adeta kışı yaşar olduk son haftada.
Olsun yine de geçtiğimiz hafta sonu Hüriyet Gazetesi'nin Seyahat ekinde fotoğraf meraklılarına özel hazırlanmış bir listeyi bugün sizlerle paylaşacağım. Bu arada iki sene önce fotoğrafçılık derslerine katılmıştım. O zamanlar hevesle çektiğim fotoğraflarım yine teknolojinin gazabına uğradı, bir kısmını kurtardım ama çoğu gitti :( En iyisi sağlam şekilde yedeklemek ya da kağıda basmak ki kaybolmasınlar ;)
Seyahat yazarları, köşe yazarları, seyyahlarında içinde olduğu jüri tarafından hazırlanan listeye göz atmak ister misiniz?


FOTOĞRAF ÇEKMEK İÇİN EN İYİ 10 YER


1. İstanbul Boğazı

Her daim farklı, renkli ve hareketli. 


Bu günlerde çiçek açmaya başlayan erguvan ağaçları, İstanbul’un simgelerinden vapurlar, martılar, küçük teknelerinde balıkçılar, kenarında koşan, yürüyen insanlar ve tabi ki Kız Kulesi, tarihi yarımada ve şehrin diğer sembolleri... Boğaz, sürekli değişenleri ve sabit kalanlarıyla fotoğrafçılara her daim yeni kareler vaat ediyor.

FOTOĞRAF ÇEKMEK İÇİN EN İYİ 10 YER



2. Mardin, Dara - Hasankeyf

Hasankeyf yok olmadan


Güneydoğu Anadolu turlarının olmazsa olmazı bu duraklar mimarisi, kültürü, ışığı ve coğrafi olarak farklılığıyla fotoğrafçılara her daim çerçevelenip duvara asılacak ya da eşe dosta hediye edilecek bir enstantane sunuyor.


 FOTOĞRAF ÇEKMEK İÇİN EN İYİ 10 YER


3. Bolu, Yedigöller Milli Parkı

İlle de doğa olsun diyene


Şelaleler, göller, yeşillin binbir tonu... Doğa fotoğrafı çekmeyi sevenlerin öyle ya da böyle yolunun mutlaka düştüğü durakların başında yer alıyor. Özellikle renklerinin keskinleştiği bu günlerde çektiğiniz karelerin içinden baharın fışkırmasını arzu ediyorsanız sizi Bolu Yedigöller Milli Parkı’na alalım.
BENCE: 2 sene önce günübirlik gezmeye gitmiştim ve tüm göllerin tek tek karelerini çekmiştim. Gerçekten fotoğraflamak için 1 gün yetmeyebilir Yedigöller için.
FOTOĞRAF ÇEKMEK İÇİN EN İYİ 10 YER



4. Artvin, Karagöl-Sahara Milli Parkı

Fotoğrafa hapsolan huzur


Şehrin gri renginden sıkıldığınızda ve içiniz daraldığında çektiğiniz bir fotoğrafa bakıp huzuru görmek ve rahatlamak istiyorsanız sizin için doğru adreslerden birisi Artvin. Laciverte çalan bir gökyüzünün altında başı karlı dağlar, ladin ormanın içinde huzur veren bir göl ve Karadeniz’in renkli doğası... Bunlar karelerinizin içinde yer alacak birkaç şey.

FOTOĞRAF ÇEKMEK İÇİN EN İYİ 10 YER

5. Kapadokya

Doğanın sanat eseri


Kapadokyaİnsan ve doğanın el ele verip binlerce yılda şekillendirdiği Kapadokya bölgesi sahip olduklarıyla turizm açısından ne kadar farklı ve ilgi çekiciyse fotoğrafçılar açısından da sunduğu enstanteneler bir o kadar farklı ve ilgi çekici. Özellikle fotoğrafta ışığa ve yaratıcılığa önem verenler için uygun bir durak.


FOTOĞRAF ÇEKMEK İÇİN EN İYİ 10 YER


6.İstanbul, Prens Adaları

İçimdeki İstanbul


İstanbul’un içinde farklı bir İstanbul arıyorsanız yaz kalabalığı henüz başlamadan mutlaka adaları ziyaret edin. Bahar dallarıyla renklenen adalar, evleri, doğası, faytonları ve kedi-köpek sakinleriyle hem fotoğraf çekmek hem de güzel bir gün geçirmek için oldukça ideal.

FOTOĞRAF ÇEKMEK İÇİN EN İYİ 10 YER

7. Artvin, Kaçkarlar

Bulutlara yolculuk


Her biri ayrı karakterdeki yaylaları, her yaylanın kendine özgü insanları, göller, çiçekler, dereler, orman ve ayağınızın altında kalan bulut denizi... Kaçkarlar hem fotoğraf çekmesini hem de yüksek dağ doruklarında gezerek macera yaşamasını seven doğa fotoğrafçılarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

FOTOĞRAF ÇEKMEK İÇİN EN İYİ 10 YER

8. Patara-Kaş-Xantos-Tlos-Fethiye

Sürpriz sevenlere 

Maviyle yeşilin birleştiği bu güzergâhta aklınıza sadece Akdeniz’in berrak mavi sularının üzerinde bulutların arasında süzülerek yeryüzüne inen ışıklar ya da yüzünü maviliğe dönen insan fotoğrafları geliyorsa yanılıyorsunuz. Bu rotadan dönüşünüzde makinenizde Patara’dan çöl, Kaş’tan Akdeniz yaşamı, Fetihiye’den doğa, Xantos’dan da tarih fotoğraflarıyla döneceksiniz.

FOTOĞRAF ÇEKMEK İÇİN EN İYİ 10 YER



9. Tunceli, Ovacık

Eşe dosta karpostal için


Çiçeklerle bezenmiş bir ovanın içinden kıvrılarak akan bir nehir ve hemen arkasında da başı karlı Munzur Dağları ve bu manzaranın içinde yaşayan insanlar... Ovacık fotoğrafçılar için bu günlerde poster olabilecek enstantaneler vaat ediyor.

FOTOĞRAF ÇEKMEK İÇİN EN İYİ 10 YER


10. Aydın, Afrodisias

Çiçeklerle süslü tarih


Tarihi kalıntıların ve doğanın bu günlerde el ele verip ayrı bir güzellik kattığı Aydın Karacasu’daki Afrodisias, özellikle arkeoloji fotoğrafçılığından hoşlananların bu günlerde ziyaret listesine yazması gereken yerlerin başında yer alıyor.

FOTOĞRAF ÇEKMEK İÇİN EN İYİ 10 YER


 KEYİFLİ ÇEKİMLER



                         



0 yorum:

Yorum Gönder

CANIM OĞLUM ERGİN'İM

Lilypie Fourth Birthday tickers

Special design for Hayat Her Daim Güzel by GeCe