29 Temmuz 2013 Pazartesi

OKUDUM BİTTİ...ZÜLFÜ LİVANELİ - KARDEŞİMİN HİKAYESİ


AŞK, BİR UÇURUM KIYISINDA GÖZÜ BAĞLI YÜRÜMEKTİR.


BENCE....

Kitap bir cinayetin aydınlatılması ile başlıyor. Romanın iki baş kahramanı; biri emekli inşaat mühendisi kendine sakin bir kasabada bir hayat kurmuş, diğeri genç gazeteci kız. Yolları bir şekilde bu cinayet soruşturmasında kesişiyor. Ve ilginç hikayeler ondan sonra başlıyor.

Yazarın okuduğum ilk romanı. Tesadüfen arkadaşımda görüp, göz attığım ve ilgimi çeken, ödünç alıp okuduğum bir kitaptı. İyiki de okumuşum dedim. Herhangi bir işiniz yoksa elinize alır almaz en geç 2 günde bitirebileceğiniz bir roman. Konusu, kugusu, anlatımı, okuyucuyu içine çekmesi, bundan sonra ne olacak merakı bir an önce kitabı bitirmenizi sağlıyor.

İyi okumalar....

25 Temmuz 2013 Perşembe

BEBEKLERDE DİŞŞŞ ÇIKARMA DÖNEMİ :)



Tabir yerindeyse onlar dişşşlerini göstermek için yoğun çaba sarfederler, bize de sabrederek bu dönemi en iyi şekilde atlatmalarını sağlamak kalır. 
Hamilelik 9 aylık bir süreç, bir an önce bitsin bebeğimi kucağıma alayım, mis kokusunu içime çekeyim, bir an önce büyüteyim deriz değil mi? Büyüyene dek o kadar çok süreçlerden geçerki bebekler, çocukluk dönemiydi, ergenlikti, yetişkinlikti derken bir bakarsınız zamanın nasıl geçtiğini anlamazsınız. 

Burada sizinle paylaşmak istediğim dönem bebeklerin diş çıkarma zamanı.Neredeyse 2. ve 4. ayından itibaren başlar, salyalar akmaya, huzursuzlanmaya, 6.aya gelindimi bu belirtiler tırmanmaya başlar. Kimi bebekler kolayca atlatır, kimileri ise çok zorlu bir süreç geçirir. Tabi burada iş bize düşüyor, sabretmek ve bebeğimizin bu dönemi atlatabilmesi için O'na yardımcı olmak. Dişleri kaşındığı dönemde bir takım rahatlatıcı jeller, dişlikler yardımcı olabilir ama kesin çözüm değil elbette bu sancılı dönemi sabırla, bebeğimize göstereceğimiz sevgi, şefkatle O'nunda kolaylıkla atlatabilmesini sağlamalıyız.

Sağlıklı bebekler ilk dişlerini 6-7 aylıkken çıkarmaya başlarlar.Ve dişler tamamlanana kadar aylarca devam edebilir bu süreç. Bebekler dişlerini çıkartırken bazı belirtiler gösterirler, bunları size maddeler halinde aktaracağım.



BEBEKLERDE DİŞ ÇIKARMA DÖNEMİNDE GÖRÜLEN BELİRTİLER:

  1. ATEŞ: Ateş bazı bebeklerde görülebildiği gibi bazı bebeklerde görülmeyebilir. Ateş başka hastalıklarda da görülebileceği için yüksek ateşte bebeğinizi bir hekimin görmesinde fayda var.
  2. KULAK KAŞIMA-ÇEKİŞTİRME: Bebek diş çıkarırken acıdan dolayı kulaklarında ağrı hisseder ve kulağını kaşıyarak, çekiştirerek size bunu anlatmaya çalışır. Bu durum kulak iltihabı başlangıcı da olabilir.Yine bir hekime götürmekte fayda var.
  3. İSHAL: Bebekler diş çıkarırken fazla tükürük ürettikleri için barsaklar hızlı çalışabilir. Bebeğin eğer bir günden fazla sürüyorsa ishal durumu mutlaka bir hekime götürülmeli.
  4. SALYA AKITMAK: Birçok bebek 2 ve 3 aylıktan başlayarak salya akıtır. Bebekler için normal bir durumdur. Bazılarında az bazılarında fazla görülebilir. 
  5. AĞRI: Bebekler diş çıkarmaya başladığında dişin çıkarken diş etine basınç uyguladığından dolayı diş etinde iltihaplara neden olabilir. Bunlara bağlı olarak ağrı oluşur. Bebeklerde en çok ağrıya sebep olan dişler ilk önce çıkan azı dişleridir. 
  6. ÖKSÜRÜK: Diş çıkarken salyanın fazlalığına göre bebeklerin boğaz bölgesinde salyanın birikmesinden ötürü tıkanmalar görülebilir. Bazı bebekler bu dönemde ilgiyi üstüne çekmek isteyecekleri için öksürüğü devamlı hale getirebilirler.
  7. İŞTAHSIZLIK: Bebekler bu dönemde verilen katı gıdaları reddedebilir. Bu normal bir durumdur. Bu dönemde sıvı gıdalardan gerekli besini alabilir. Diş çıkardıktan sonra beslenmesi düzelecektir.



Kaynak: Parents Dergisi

19 Temmuz 2013 Cuma

Sompo Japan Seyahat Sigortası yaptırın, tatilinizi riske atmayın!

O kadar hazırlık yaptınız, tatile çıkacağınız gün uçağınız rötar yaptı. Sompo Seyahat Sigortanız varsa, dert değil. Beklenmedik bir rötar durumunda sigortanız devrede.

Aylar önceden ayarladınız ama beklenmedik bir şekilde turunuz iptal oldu. Dert etmeyin. Sompo Seyahat Sigortanız varsa, tatiliniz güvencede.

Uçaktan indiniz, siz buradasınız bavulunuz başka yerde! Dert değil... Bavulunuz kaybolsa da sigortanız devrede.

Tatilde cüzdanınız çalındı! Size bir şey olmasın, Sompo Seyahat Sigortası devrede!

Hiç istemeyiz ama hayat bu, diyelim ki tatilde olumsuz bir sağlık durumuyla karşılaştınız. Sompo Seyahat Sigortanız devrede. Nerede olursanız olun, yanınızda olalım, hastane ve sağlık giderleriniz güvencede olsun.

Tatildeyken, başınıza ummadık bir şey geldiğinde, yardım almak için kimi arayacağınızı bilemediğinizde... Örneğin pasaportunuz kaybolduğunda ya da bunun gibi beklenmedik herhangi bir durumda, hemen Sompo Japan Sigorta’yı arayın, nerede olursanız olun 7/24 size anında destek olalım.

Siz de Sompo Seyahat Sigortası yaptırın, tatilinizi riske atmayın. Ayrıntılı bilgi için:
www.sompojapan.com.tr
http://www.seyahatediyoruz.biz/oss.asp


sompo-japan-2

Bir bumads advertorial içeriğidir.

18 Temmuz 2013 Perşembe

Artık devir değişti, e tabi Explorer da değişti!

Değişim hayatın her alanında kaçınılmaz bir şekilde yaşanıyor. Konu teknoloji olunca değişimin hızına ayak uydurmak daha zorlaşıyor. Bir zamanların efsane tarayıcısı olan Internet Explorer da, çağa ayak uyduramadığı gerekçesiyle kullanıcılar tarafından bırakılmıştı. Ancak son zamanlarda Internet Explorer çıkardığı yepyeni versiyonuyla tamamen değiştiğini söylüyor.



''www.explorerdegisinceben.com'' adında bir blog açan Internet Explorer, geçmişte eleştiri yağmuruna tutulduğu eski versiyonlarıyla bizzat kendisi dalga geçiyor. Yeni IE10’un eskisiyle alakası olmadığının altını çiziyor.

Bu değişim, blog’da pek çok görsel ve video ile anlatılıyor. Özellikle, 90’ların ünlü yıldızları ile Vine’ı buluşturan videolar bir başka dikkat çekiyor. Bu videolarda yıldızlar eski şarkılarından birer bölüm söylüyor, ardından da ‘’#explorerdegisincebenben’’ hashtag’ini gösteriyorlar. Videoları izlerken insanlar, özellikle 90’larda çocuk olanlar zamanın çok hızlı geçtiğini anlıyor. İzleyenler, kendi değişimlerini  #explorerdegisincebenben etiketiyle Twitter’da paylaşmaya başlamışlar bile.

www.explorerdegisinceben.com



Bir bumads advertorial içeriğidir.

12 Temmuz 2013 Cuma

OKUDUM BİTTİ... CANAN TAN - ISSIZ ERKEKLER KOROSU



 Âdemoğlu Pansiyonda bir fasıl gecesi…
Müşterilerin hepsi erkek! Ezilen, horlanan, acı çeken, ağlayan, üşüyen, hatta dayak yiyen erkekler onlar. Her birinin ayrı bir hikâyesi, o hikâyenin içine nakşolmuş ayrı bir şarkısı var. Ve tanıdık birkaç yüz…
Pirayenin Haşimi, Yüreğim Seni Çok Sevdinin Muratı ve eskilerin Eylemcisi Vedat da orada. Issız erkeklerden oluşan muhteşem koro eşliğinde şarkılarını söylüyorlar. Ömrüm seni sevmekle nihayet bulacaktır! sözü verenler… Beni kör kuyularda merdivensiz bıraktın, diye sitem edenler…
Şimdi uzaklardasın, diyerek hiç dönmeyecek sevgililerine seslenenler… Onların hikâyelerini paylaşırken, şarkılarında da kendinizi bulacaksınız…


BENCE...
Canan Tan'ın okuduğum ikinci kitabı. İlk okuduğum kitabındaki baş karakter bu kitapta da geçiyor. Ademoğlu Pansiyonu, sakinleri erkeklerden oluşmakta. Pansiyon sahibi Recep Bey bir fasıl gecesi düzenliyor, hepsini davet ediyor. O gece çalınan şarkılar eşliğinde herkesin kendi hikayesi, onları pansiyona getiren hikayeleri iç dünyalarında dönmeye başlıyor. Okurken keyif aldım, anlatımı akıcı, okumaya başladınız mı bitene dek elinizden bırakmak istemeyeceğiniz bir kitap. 
İyi okumalar...

3 Temmuz 2013 Çarşamba

Hürriyet Seyahat 10 Yaşında!




Hayal kurmaya devam! Unutulmaz yolculuklar hayalle başlar. Hürriyet Seyahat 10 yıldır, yazarlarıyla, okurlarıyla dünyayı geziyor. Farklı kültürleri, coğrafyaları sayfalarına taşıyor, seyahat hayallerini kışkırtıyor.

Alkoçlar:
Deniz ve rüzgarın eşliğinde… Alkoçlar Alaçatı
Sadece birbirinize zaman ayırabilmeniz için… Alkoçlar La Boutique
Her şey dahil konseptine "Huzur" da dahil… Alkoçlar Adakule

http://www.ritmotur.com/alkoclar-hotels

ETS: Hoop diye yaz geldi. En avantajlı tatil fırsatları için etstur.com

Pegasus: Pegasus’la İstikamet Yurt Dışı!
Çok uygun fiyatları ve 29 ülkelik uçuş ağıyla yurt dışına uçuşun kurallarını yeniden yazan Pegasus; isteyen herkesi yurt dışına uçuruyor.
Hemen flypgs.com’u tıklayın, siz de uçmaya başlayın!

Rixos: Rixos’un küçük misafirlerine Disney Müzikali hediye... Rixos Hotels’de yaz boyunca konaklayan çocuklar hayran oldukları ve çok sevdikleri karakterlerin yer aldığı “Disney Live! Mickey’nin Müzik Festivali”ni ücretsiz izleyecek!
www.rixos.com

Setur: Yurt dışı seyahatlerinizde alışveriş keyfi sunan Setur Duty Free mağazaları, Türkiye’de ve dünyada en özel seyahat deneyimleri için Setur Turizm, zamanı değerli olanların tercihi Setair ve 7 denizdeki eviniz Setur Marinaları ile Setur hayatın her alanında hizmetinizde...

www.setur.com.tr

Tatilbudur.com: TatilBudur.com’da yaz fırsatları devam ediyor. Kısa bir süre ve sınırlı sayıdaki odalar için “ %35’e varan indirim, peşin fiyatına 12 taksit ve şimdi al, 4 ay sonra ödemeye başla” fırsatlarını kaçırmayın.

Teztur: Temmuz ayına özel yurt içi otellerde %35'e varan indirimlerle tatil fırsatlarımız devam ediyor.  01-08 Temmuz tarihleri arasında min. 4 gece "Uçaklı Kıbrıs Paket Turları"mızda Otel-Havalimanı-Otel transferleri ücretsiz olarak verilmektedir. Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı "Yurt Dışı Turları"mızda avantajlı fiyat ve paket seçenekleri temmuz ayında devam ediyor. Detaylı bilgi ve rezervasyon için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. (www.teztour.com.tr)

Touristica: Belki de yılın en güzel günleri için bir tercihte bulunurken tatilinizi tesadüflere bırakmayın. En iyi fiyatlar, en iyi yerler için Touristica her zaman yanınızda.
www.touristica.com.tr

TURA TURİZM: Her şey dahil tatile Avrupa’da devam ediyoruz. Şeker Bayramı’nda Akdeniz kıyılarında 4 ülke 7 şehir gezerek 47 yıldır olduğu gibi "Hayat Bayram Olsun" diyoruz. 5 yıldız konforunda her şey dahil konseptinde tüm gün alacağınız içecekler, sabah-öğle-akşam yemekleriniz dahildir.
www.turaturizm.com.tr

VIP TURİZM: Her tatilde VIP Turizm’den mil hediye! Tüm Miles & Smiles üyeleri VIP Turizm’den yapacakları tüm tur ve tatil alışverişlerinde hediye millerin sahibi oluyor! Miles & Smiles üyeleri THY uçuşlu yurt dışı tatil programları için ödedikleri her 100 Euro karşılığında 100 Mil, yurt içi tatil paketleri ve konaklamaları için ise her 100 TL karşılığında 60 Mil kazanıyor.
www.vip.com.tr




.

Bir bumads advertorial içeriğidir

CANIM OĞLUM ERGİN'İM

Lilypie Fourth Birthday tickers

Special design for Hayat Her Daim Güzel by GeCe