16 Mayıs 2012 Çarşamba

OKUDUM BİTTİ....EŞİMİN EŞİ YOK - SEMA MARAŞLI

  Bugüne kadar evlilik konusunda çok şey yazılıp çizildi. Kimi kutsaldır diye evliliği göklere çıkardı, kimi aşkı öldürüyor diye yerden yere vurdu, kimi de bol bol öğüt verdi.
Ben de hikâyesini yazmak istedim.
“Neden hikâye?” derseniz, şöyle açıklayabilirim: Ben hikâyelerin gücüne çok inanırım. Hikâye-ler soyut duyguları somutlaştırır; elle tutulur, akılda kalır bir hale getirir. Yaşanmış olaylardan yola çıkarak yazdığım hikâyelerde pek çok kişinin kendinden bir parça bulacağına inanıyorum. Yazdıklarım; sorunlarıyla, çözümleriyle evlilikte mutluluk sanatına katkıda bulunacak hikâyeler olsun diye uğraştım.
Bu kitaptaki hikâyelerde maddî sıkıntılar, fedakârlıklar, büyük olaylar yok. Yangının hikâyesi-ni değil, yangına sebep olan kıvılcımın hikâyesini yazdım. Gülün hikâyesini değil, gülü yeşer-ten suyun hikâyesini yazdım. Dilerim beğenirsiniz.
 Hikâyeleri yazarken pek çok kişiyle görüştüm. Bütün içtenlikleriyle duygularını ve yaşadıkları-nı benimle paylaşan, hikâyelerin gizli kahramanlarına teşekkür ederim.
        Sema Maraşlı




Gerçek evlilik hikayelerinin akıcı bir dille anlatıldığı bir kitap.
Hemen hemen hepsinde kendinizden birşeyler bulabilirsiniz. Evet işte bu bende böyleyim, eşimde böyle yapıyor v.s. ve tüm bunlara rağmen sürdürülegelmiş evliliklerinde sırrını bir parça bulabilirsiniz. Ben okurken çok eğlendim, sıkılmadan bir çırpıda. Hikayelerden biri bitince diğerine mola vermeden hemen başlamak istiyorsunuz.

8 yorum:

  1. Bende okumuştum bir çırpıda.Hatta diğer kitaplarınıda...

    YanıtlaSil
  2. Sema maraşlının ikinci kitabı sanıyorum değil mi canım.Konu ile alakalı tabii:)ilk kitabını okumuştum keyifle okumuştum hemde ve gençlere hediye ettim:)bunu da hemen almalıyım,paylaşımına teşekkür ederim canım...

    YanıtlaSil
  3. İnci Yemek ben teşekkür ederim evet keyifle okunacak bir kitap...

    YanıtlaSil
  4. Bende beğenerek okumustum.blogger anneyim takipteyim.beklerim bloguma...

    YanıtlaSil
  5. okumak üzere not alıyorum kitabı.. İleride lazım olur :)

    YanıtlaSil
  6. Merhaba İlknur güzel kitap değil mi? Ben zaten seni takipteyim :)))

    YanıtlaSil
  7. Dönence kesinlikle edin bu kitabı zevkle okuyacaksın...

    YanıtlaSil

CANIM OĞLUM ERGİN'İM

Lilypie Fourth Birthday tickers

Special design for Hayat Her Daim Güzel by GeCe