9 Ekim 2011 Pazar

OKUDUM, BİTTİ.... AÇLIK OYUNLARI - SUZANNE COLLINS


KİTAP ARKASI YAZISI:

Bir zamanlar Kuzey Amerika olarak bilinen bir yerin yıkıntıları içinde Panem ulusu yaşamaktadır, Capitol'ün etrafında on iki bölge bulunmaktadır. Capitol şiddetli ve acımasızdır ve bölgeler bir hat boyunca sıralanmıştır. Onların her biri her yıl yapılan Açlık Oyunlan'na katılmak zorundadır. Yarışma için her bir bölge yaşları on iki ve on sekiz arasında değişen birer erkek ve kız çocuğu göndermek durumundadır. Açlık Oyunları TV'den canlı olarak yayınlanan ve ölümüne bir kavgadır.On altı yaşındaki Katniss Everdeen annesi ve kendinden daha küçük kız kardeşi ile yaşamaktadır. Oyunlarda kız kardeşinin yerine geçerek ölüm cezasını üzerine alır. Ancak Katniss daha önce de ölüme çok yaklaşmıştır ve bu kez kız kardeşi için ikinci kez hayatta kalma mücadelesi verecektir. Gerçekten ne anlama geldiğini bilmeden bir yarışmacı olmuştur. Eğer bu mücadeleyi kazanırsa hayatta kalma seçeneğini başlatmış olacaktır.


Bu kitaba o kadar bağımlı kaldım ki, yemeğe çıktığımda bile kitabı yanımda taşıdım ve masanın altında okumaya devam ettim. Hikayesi beni birçok gece uykusuz bıraktı çünkü bitirdiğimde bile, yatakta bu kitabı düşünmeye devam ettim. Açlık Oyunları kesinlikle büyüleyici.'

-Stephenie Meyer- 

'Elimden bir türlü bırakamadım... Bağımlısı oldum.'

-Stephen King- 


Bu kitabı elime aldığımda sanırım yine bitirirken sancılar :) geçireceğim bir kitap gibi gelmişti. 3 bölümden oluşuyor; Haraçlar ( açlık oyunlarının nerede, ne amaçla oynanacağı anlatılıyor giriş bölümü),  Oyunlar ( arenada oyunların başladığı gelişme bölümü), Galip ( oyunun sonu adı üstünde galip gelenleri anlatıyor sonuç bölümü).
İlk bölüm ağır geçti ikinci bölümün ortalarında açılmaya başladı ve son bölümü soluk kesmeden okudum. Fantastik bir hikaye hatta üçleme kitaplarının birincisi imiş, ve tabiki olmazsa olmaz çok güzel kurgulanmış bir aşk hikayesi yer alıyor romanda ve tabiki sonu açık uçlu bırakılıyor devamının okunması için :))) 


2 yorum:

CANIM OĞLUM ERGİN'İM

Lilypie Fourth Birthday tickers

Special design for Hayat Her Daim Güzel by GeCe