27 Ekim 2013 Pazar

OKUDUM, BİTTİ... AŞK TANRIÇASI'NIN YEMEK OKULU / MELİSSA SENATE





ARKA KAPAK YAZISI

Yazar       : Melissa Senate
Çeviri       : Nilgün Birgül
Yayınevi   : Martı
Sayfa       : 372


Bir tutam hüzünlü hatıra, bir tutam tutkulu dilek ve ortaya çıkan muhteşem lezzet...


Holly aşk ve iş hayatında yaşadığı sorunlardan kaçmak için bir sığınak gibi gördüğü Mavi Yengeç Adasındaki Aşk Tanrıçasının Yemek Okulunu işleten büyükannesinin yanına döner. Kısa süre sonra çok sevdiği büyükannesinin ölümüyle ona sunulan yeni hayata sımsıkı sarılır. Fal bakma yeteneği ve muhteşem yemekleriyle adada oldukça ün yapmış büyükannesinin bu mirası Hollynin tutunacağı güçlü bir dal gibidir. Bu görev aynı zamanda büyük bir sorumluluğu da beraberinde getirir ada halkına umut dağıtıp yaşam gücü veren Aşk Tanrıçasının Yemek Okulunu ayakta tutmak zorundadır. Bu konuda yeteri kadar tecrübesi olmayan Hollynin elinde ona yol gösterecek iki şey vardır büyükannesinin dilek ve hatıralarla yarattığı muhteşem yemeklerle dolu tarif defteri ile masalsı bir geçmişe ışık tutan günlüğü...


Aşk mutfağında hazırlanan, tarifinde hüzünlü bir hatıra ile tutkulu bir dileğin olduğu leziz bir yemeğe davetlisiniz...



BENCE ...

Holly'e büyükannesinden miras kalmış bir mutfak ve yemek yapma yeteneği. Holly iş ve aşk hayatında hayal kırıklığına uğramıştır ve büyükannesinin yanına gelir kısa süre sonra büyükannesini kaybeder ve ondan kalan Camilla'nın Mutfağı'nı ayakta tutmak zorundadır. Bu hem kendisine iyi gelecek ve kendindeki yetenekleri keşfetmesine yardımcı olacaktır.Güzel bir başarı ve olmazsa olmaz aşşşk'ın romanı ve içerisinde geçen yemek tarifleride cabası. Ben keyifle okudum eminim siz de beğeneceksiniz.


İYİ OKUMALAR 


22 Ekim 2013 Salı

OKUDUM, BİTTİ.... ŞEKER PORTAKALI / Jose Moura De Vasconcelos




ARKA KAPAK YAZISI

Yazarlıkta karar kılıncaya kadar, boks antrenörlüğünden ressam ve heykeltraşlara modellik yapmaya, muz plantasyonlarında hamallıktan gece kulüplerinde garsonluğa çok çeşitli işlerde çalışan José Mauro de Vasconcelos'un başyapıtı  Şeker Portakalı, " günün birinde acıyı keşfeden küçük bir çocuğun öyküsü" dür. Çok yoksul bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen, dokuz yaşında yüzme öğrenirken bir gün yüzme şampiyonu olmanın hayalini kuran  Vasconcelos'un çocukluğundan derin izler taşıyan Şeker Portakalı, yaşamın beklenmedik değişimleri karşısında büyük sarsıntılar yaşayan küçük Zezé'nin başından geçenleri anlatır.  Vasconcelos, tam on iki günde yazdığı bu romanı "yirmi yıldan fazla bir zaman yüreğinde taşıdığını" söyler.
Aydın Emeç'in güzel Türkçesiyle dilimize armağan ettiği Şeker Portakalı'nın başkahramanı Zezé'nin büyüdükçe yaşadığı serüvenleri, yazarın Güneşi Uyandıralım ve Delifişek adlı romanlarında izleyebilirsiniz.




BENCE...

Zezé adında  günün birinde acıyı keşfeden bir çocuğun yürek burkan hikayesi. Ama gerçek acıyı! Fiziksel acılar elbet geçer ve bir gün unutulur. Ama kalbimizin derinliklerine işleyen gerçek acılar kaç sene de geçse asla unutulmazlar. Yazar bunu anlatırken okuyucuyu öyle bir içine alıyor ki son bölümde kendimi tutamadım ve ağladım. Bir kere daha okusam inanıyorum ki aynı etkiyi gösterecek. Mutlaka okumanızı tavsiye ederim.Hayatta hiçbirşey gözle görünen gibi olmayabilir her zaman...


İYİ OKUMALAR 



32. Uluslararası Kitap Fuarı
02 - 10 Kasım 2013'te TÜYAP ' görüşmek üzere :) 







15 Ekim 2013 Salı

HAYIRLI BAYRAMLAR




KURBAN BAYRAMIMIZ MÜBAREK OLSUN...

8 Ekim 2013 Salı

Pegasus'la İstikamet Yurt Dışı!



  Pegasus sizi yılların gezgini Turistof Kolomb’la tanıştırıyor. Hazırlanın, çok eğleneceksiniz!

Pegasus’un yurt dışı uçuş ağı dur durak bilmedi, tam 44 noktaya ulaştı! Uçuş ağı genişlemeye devam ederken, gezme isteğiyle yanıp tutuşan ve Pegasus’un harika fırsatlarını kaçırmak istemeyenler için yeni sürprizler de unutulmadı!

#istikametyurtdışı diyenler buraya!

Tek nefeste 44 şehir adı söylemeye, Amsterdam’da hesap istemenin inceliklerine, bir Türk’ün Avrupa’da şıp diye nasıl tanındığını öğrenmeye hazırsanız, Turistof Kolomb’la tanışabilirsiniz!

Turistof Kolomb, www.istikametyurtdisi.com’a gelenlere evlere şenlik bir karşılama yapıyor, ardından sürprizlerle dolu ve bol ödüllü bir yarışmaya davet ediyor! Şehir şehir gezdikten, macera dolu dakikalar yaşadıktan sonra yarışmayı tamamlıyorsunuz. Üstelik 10TL değerinde UçuşPuan’ı kaparak!

Yarışmayı tamamlayanlar UçuşPuan’la yetinmiyor, Turistof Kolomb’un onayının ardından jüriden de onayı kapan 50 kişi yurt dışı gidiş-dönüş uçak bileti kazanıyor!

Siz de bu eğlenceye katılmak için hemen www.istikametyurtdisi.com’u ziyaret edin, sizi heyecanla bekleyen Turistof Kolomb’la yarışmaya başlayın!

Bir bumads advertorial içeriğidir.

2 Ekim 2013 Çarşamba

OKUDUM BİTTİ... BELKİ DEFNE / NİHAL YEĞİNOBALI


KİTAP ARKA YAZISI 

O yaz gecelerinde dans ederlerken, yanakları, göğüsleri birbirine değdi değecek, ama asla değmeden, Defne, Sahir'in kokusunu içine çektikçe yazlık elbisesinin ipeği erir, kolları, bacakları sanki dağılır giderdi. Hemen o an, oracıkta sarılıp yatmazlarsa ölüverecekmiş gibi gelirdi. Oradan kaçmak, sarılıp yatabilecekleri bir odaya, bir yatağa koşmak işleği dans boyunca, bazen tüm gece boyunca sürerdi, gizliden de öte, örtülü, derinden... Özlemini çektiği bu oda, buyatak, gündelik yaşamlarının coğrafyasında yer almıyordu. Belki günlerden bir gün gidebilecekleri bir yerdi, yalnızca. Bu Belkibirgün'im de her günkü takvimlerde yeri yoldu. Astây ı kabullenmeyen yüreğimizi oyalamak için benliğimizi n kuytusunda gizlice bulundurduğumuz o sisli, Belkibirgün Beldesi. Yaşamın karşımıza çıkardığı çetrefil yol ayrımlarında... zor sorular... imkânsız seçimler karşısında... kolayca, evet veya hayır, şu veya bu, sen veya o, diyemediğimiz zamanlarda ruhumuzu oyalayan veya törpüleyen belki'ler... Belki günlerden bir gün, belki evlerden bir ev. belki onlardan biri, Belki Defne, Belki Ben...



BENCE...

Hayatta seçim yapmak zorunda kalacağımız bir sürü durumla karşılaşırız, karar verme aşaması zor ve sancılıdır öyle ya da böyle yolumuza verdiğimiz kararlarla devam ederiz. Kimi zaman pişman olur kimi zaman da en doğru kararı vermişim deriz.Ama yaşamadan böyle bir sonuca varmak mümkün değildir. Burda da DEFNE'nin hayatında ikilemde kaldığı birçok durumlar ve bu durumları yaşarken ki ruh hali, karar verme aşamaları gibi bizden bir hikayenin aktarımı var. 


İYİ OKUMALAR...


CANIM OĞLUM ERGİN'İM

Lilypie Fourth Birthday tickers

Special design for Hayat Her Daim Güzel by GeCe