31 Ekim 2012 Çarşamba

PHOTO OF DAY NOVEMBER



Geçen ay Rüzgara Doğru'nun Ekim ayında başlattığı her güne bir temalı fotoğraf şeklinde özetleyebileceğimiz güzel bir etkinlik başlamıştı çok istememe rağmen Ekim ayında katılamadım. Geçen ayki tanıtıma buradan ulaşabilirsiniz.  Şimi Kasım ayının da listesi açıklanmış hemen TIKLAYIN... ve sonbaharın son ayı olan Kasım ayından itibaren bize katılın :))) Şimdiden iki günün fotolarını hazırladım bile, tabiki yarından itibaren burada olacaklar.



PHOTO OF DAY NOVEMBER



29 Ekim 2012 Pazartesi

24 Ekim 2012 Çarşamba

İYİ BAYRAMLAR







Kurban bayramınız mübarek olsun.
 Dostluk, barış, hoşgörü ve anlayış tohumları serpsin yüreklere....

21 Ekim 2012 Pazar

31. ULUSLARARASI İSTANBUL KİTAP FUARI




TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile gerçekleştirilecek31. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, 17-25 Kasım 2012 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi- Büyükçekmece’de düzenlenecek.


Etkinliklerle ilgili daha fazla bilgi almak için http://www.istanbulkitapfuari.com/index.php?main=etkinlik  adresini tıklayın.




19 Ekim 2012 Cuma

KÖFTENİN EN İYİ 10 ADRESİ

Yemek yazarları, şefler, işletmeci ve gazetecilerden oluşan jürinin listesinde bu defa mis gibi köfteleri nerede en güzel yiyebilirizin adresleri var.. 

Günaydın, Ramiz ve Sultanahmet Köftelerini ben de denedim gerçekten çok lezzetliler, bir de Tekirdağ'da meşhur köftecilerinden birinde geçtiğimiz Ramazan ayında iftara gitmiştik müthiş bir lezzetti ama ismini hatırlayamadım maalesef.


KÖFTENİN EN İYİ 10 ADRESİ

1) Tarihi Sultanahmet Köftecisi Selim Usta / İstanbul

1920'de Hacı Mehmet Seracettin Tezçakın kurmuş. Oğulları devam ettirmiş. İsmi en çok taklit edilen köfteci olduğu için ayırt etmek adına ikinci nesil sahiplerinden Selim Tezçakın'ın adı; "Selim Usta" diye eklenmiş. Köfte 11 lira. 
Tel: 0(212) 520 05 66




2) Meşhur Filibe Köftecisi / İstanbul

Sirkeci Garı'ndan Cağaloğlu'na doğru çıkarken solda küçük bir dükkan. 40 yıldır aynı yerde. 1893 yılında Mehmet Bey kurmuş. Oğuldan oğula geçmiş. Köfte 8 lira.
Tel: 0(212) 519 39 76



3) Bursa Çiçek Izgara / Bursa

1963 yılında Bursa'da Hasan Hınçalan tarafından açılmış. İnegöl ve kaşarlı köftesi meşhur. Köfte 11 lira.
Tel: 0(224) 221 65 26



4) Köfteci Ali Baba / İstanbul

Sahibi Ali Salih, Arnavutköy'de 1982'de başlamış bu lezzeti tattırmaya.
Tel: 0(212) 265 36 12


5) Özcanlar / Tekirdağ

Özelliği köftelerin kendi çiftliklerinin etlerinden yapılıyor olması. Tekirdağ'da üç şubesi bulunuyor.
Tel: 0(282) 263 27 10


6) Meşhur Şamlılı Köfteci Kardeşler / Balıkesir

Köftenin özelliği kıymanın günlük çekilmesi ve meşe kömüründe ızgara edilmesi. 10 köftelik porsiyon 8 lira.
Tel: 0(266) 243 53 13



7) Ramiz / Akhisar

Makedonya'dan Manisa Akhisar'daki amcalarının yanına gelen öksüz-yetim iki kardeş Ramiz ve Rasim Taşkınlar 1928'de açmış. Makedonya'daki sokak köftecininkilerine benzeyen bir lezzet. Babalarının köftesini çocukları Akhisar'dan Türkiye'ye yayıyor.
Tel: 0(236) 412 20 02



8) Köfteci Nihat Usta / Akçaabat

Nihat Usta 1974'te Trabzon Akçaabat'ta ilk dükkanını açmış. Daha sonra limanda 625 kişilik köfte salonuna dönüştürmüş.Yolu düşenlerin mutlaka uğraması gereken bir adres.
Tel: 0(462) 228 00 50



9) Meşhur Köfteci Recep Usta / İstanbul

Recep Usta Filibe göçmeni. 1981'de Çengelköy'de açmış köfte salonunu. Bugün oğlu torunu işletiyor. Porsiyonu 12 lira.
Tel: 0(216) 321 49 77



10) Günaydın / İstanbul

Günaydın'ın şubesi ve çeşitleri bol. Izgara köfte, kaşarlı köfte, İnegöl köfte... Köfte fiyetları 12 lira.



*Liste Posta Gazetesi Pazar eki'nden alınmıştır.
*Fotoğraflar internetten alınmıştır.
















18 Ekim 2012 Perşembe

FOTOĞRAF ETKİNLİĞİ

Rüzgara Doğru'nun bu ay başlatmış olduğu bir fotoğraf etkinliği var. Ayın her gününde bir tema mevcut , o temaya uygun bir fotoğraf ekliyorsunuz blogunuza, bu etkinliğin en önemli özelliği fotoğrafları kendiniz çekiyor olmanız, çok eğlenceli görünüyor. Elimden geldiğince katılmaya çalışacağım ve hafta sonu fotoları yükleyeceğim.

Ayrıntılı bilgi için  http://ruzgaradogruu.blogspot.com/2012/10/photo-challenge-ekim-baslyoruz.html adresini tıklamanız yeterli.



LİLA EKİM KUTUM


Bu ayda  şirin bir bayram tebrik kartıyla beraber geldi lila kutum. Her ay çıkacak olan kartları merakla bekliyor ve hepsini biriktiriyorum :)) Yine birbirinden güzel, kullanışlı ve hoş kokulu bir kutu bu ayımıda güzelleştirdi.

Nonique Anti aging Yüz Temizleme Kremi 



Moschino Pink Bouquet Eau De Toilette 


Rebul Jasmine Kolonya

Rareblossom Yoğun Nemlendirici Gündüz Kremi-Yeşil Çay & Bal


Cosmed Leke Karşıtı Krem

Rareblossom Onarıcı Saç Bakım Jeli 3D matrix teknoloji 

Mustika Ratu Salatalık Yüz Temizleme Sütü 



Ürünlerle ilgili ayrıntılı bilgi almak isterseniz    www.lilakutu.com   adresine tıklayın...


TEŞEKKÜRLER LİLA...

14 Ekim 2012 Pazar

KAHVENİN EN İYİ 10 ADRESİ





Bir kahvenin kırk yıl hatırı vardır der büyüklerimiz. Çok ta güzel söylemişler kahve bir bahanedir aslında önemli olan biraraya gelip dost meclisinde tatlı, güzel sohbetler gerçekleştirmektir amaç. Bu nedenlede evlerimiz dışında en lezzetli kahve mekanlarını değerli jüri üyeleri oluşturmuşlar.




Fakat ben bu listede olmayan ama 1 numara olmayı hak eden CAFFE NERO'yu söylemeden geçemeyeceğim. Sadece kahvelerinin lezzetinden öte, kahvenin eşlikçileri, cafedeki atmosfer ve çalınan caz ağırlıklı müzikler hem dinlendirmeye hemde güzel vakit geçirmenizi sağlamaya yönelik.İlk şubesini İstinye Park'ta açmıştı.Bebekte, Caddebostanda şubeleri var, mutlaka uğramanızı salık veririm. Eğer İngiltere'de iseniz Oxford Street, Piccadily Circus ve Londrada görebileceğiniz Caffe Nerolarda benim içinde bir fincan cappucino için please :))) 



Şimdi sıra listede:


KAHVENİN EN İYİ 10 ADRESİ


1) Mandabatmaz Beyoğlu / İstanbul
İstiklal Caddesi'nde Olivia Geçidi'nde küçük bir sokak kahvecisi. İsmi köpüğünden geliyor. Kahvesi öyle köpüklü imiş ki üzerine manda çıksa batmazmış!


2) Lucca Bebek / İstanbul
Kahveleri hazırlayan kahve yarışması Türkiye şampiyonluğu bulunan Seçkin Sinanoğlu.
Tel: 0(212) 257 12 55



3) Starbucks
Hazır kahve zinciri Starbucks'ta soğuk ve sıcak 15 çeşit kahve bulunmakta.



4) KronotRop Galatasaray / İstanbul
Galatasaray Lisesi'nin yanındaki yokuştaki KronotRop'ta dünyanın en özel kahve bölgelerinden gelen kahveler var. Kendi kupasıyla gelenlere ve ikinciyi alanlara %15 indirim var.



5) House Cafe / İstanbul
Teşvikiye, Tünel, Ortaköy, Alkent ve Caddebostan'da şubeleri var. Sıcak ve soğuk kahve çeşitleri mevcut.



6) Kahve Dünyası
Geleneksel Türk Kahvesi'nden espresso bazlı gurme kahve çeşitlerine, aromalı kahvelerden yöresel kahvelere uzanan 50'den fazla kahve çeşidi bulunmakta.



7) Brew Coffeworks Eminönü / İstanbul
Eminönü'nde Legacy Ottoman Hotel'in içindeki Brew kahveleri ile ünlü.Dondurmalı kahve de mevcut.



8) Cafemiz / Ankara
Ankara'da Arjantin Caddesi'nde bulunan yarım asırlık bir binada bulunmakta. Sıcak ve soğuk kahve çeşitleri mevcut.



9) Kahveci Ömer Usta / İzmir
İzmir Kemeraltı'nda Kızlarağası Hanı'nın arkasındaki tarihi mekanda bulunan Kahveci Ömer Usta kahveleri fincanda pişirmesi ile meşhur.



10) Sülüklü Han / Diyarbakır
Diyarbakır'daki hanların kahveleri meşhur. Suriçi'ndeki Sülüklü Han'da bunlardan biri. Menengiç kahvesi porselen fincanlarda közde pişiriliyor.



*Liste Posta Gazetesi pazar ekinden alınmıştır.
*Fotoğraflar internetten alınmıştır.






8 Ekim 2012 Pazartesi

DEMMY'DEN GÜZEL BİR ÇEKİLİŞ VAR



Bu güzel hediyelere sahip olmak istiyorsanız ve şansınıza güveniyorsanız hemen aşağıdaki linki tıklıyorsunuz :))

7 Ekim 2012 Pazar

MONET'NİN BAHÇESİ




Impression,soleil levant 
(İzlenim, gün doğumu)
(1872, 1873 )



Hani bir şiir okursunuz kime ait olduğunu siz tahmin edersiniz, bir roman okursunuz yazarın adını hemen oracıkta diyiverirsiniz.İşte tablolarda böyle,
çizgilere baktığınızda hangi ressama ait olduklarını hemen bilirsiniz. Çünkü fırça darbelerinde imzasını atmıştır,adını yazmıştır,ruh halini,hayata bakışını,duygularını çizgilerde, fırça darbelerinde okursunuz.Bir Vincent van Gogh, bir Claude Oscar Monet, bir Pablo Picasso böyledir işte, resmin altındaki imzaya bakmadan adınız gibi bilirsiniz hangi resim hangi ressama aittir. 



Ünlü Fransız ressam Claude Monet  (14 Kasım 1840 – 5 Aralık 1926)'nin eserlerinden oluşan "Monet'nin Bahçesi" sergisi Türkiye'ye geliyor.9 Ekim 2012 Salı günü Sabancı Müzesi'nde başlıyor.Sergide empresyonist (izlenimci) akımının kurucusu Monet'nin hayatının son otuz yılını geçirdiği Giverny'deki köy evinde yaptığı ve Paris'teki Marmottan Monet Müzesi'nde bulunan eserleri yer alıyor. 


Monet'nin Eserlerinden Bazıları


Şemsiyeli Kadın



Nilüferler




Woman In The Garden


Woman Under The Willows















4 Ekim 2012 Perşembe

KAHVALTININ EN İYİ 10 ADRESİ



Hepimizin ortak kanısıdır sanırım günün en önemli öğünü kahvaltıdır. Sıkı bir kahvaltı insanı güne enerjik, dinç ve mutlu başlamasını sağlar. Canım annecim bekarken ben çalışırken sabah 05'te kalkıp bana kahvaltı hazırlardı bir iki lokma atayım da yola öyle çıkayım, çalışmak için kendimi enerjik hissedeyim diye şimdi kıymetini çok iyi anlıyorum, o zamanlar uyku daha ağır basardı tabiki :)
Hafta sonları özellikle yazın deniz manzaralı kışınsa güzel kapalı mekanlarda ailecek yapılan kahvaltıları çok ama çok seviyorum. İşte sizlere aşağıda beslenme uzmanları, yemek yazarları, gazeteciler ve tasarımcılardan oluşan jürinin seçtiği en iyi kahvaltı yapılacak 10 adresi aktarıyorum. Bunların dışında kahvaltıya gitmeyi en çok sevdiğim yerlerden ikisi Fethipaşa Korusu Üsküdar ve Haliç manzaralı Pierre Loti tavsiye ederim ve şimdi sizi listeyle başbaşa bırakıyorum.



KAHVALTININ EN İYİ 10 ADRESİ

1) NAMLI KARAKÖY / İSTANBUL 
Zengin kahvaltılıklar, meze, pastırma ve sucuk çeşitleriyle lezzetli bir kahvaltı sizleri bekliyor. Kişi başı kahvaltı fiyatı 15 - 40 TL arasında.
Tel: (212) 293 68 80




2) RUMELİ KALE CAFE / İSTANBUL
2 kişilik serpme kahvaltı tabağının fiyatı 40 TL. Kahvaltı masanızı gözleme, menemen, börek ile zenginleştirebilirsiniz.
Tel: (212) 265 00 97



3) AŞŞK KAHVE KURUÇEŞME / İSTANBUL
Nişantaşı ve Kuruçeşme'de 2 şubesi var. Kuruçeşme şubesi boğaza nazır kahvaltı yapmak isteyenler için ideal bir yer. Ev yapımı reçeller, ekolojik zeytinler, otlu omlet ve tostları lezzetli. Kişi başı kahvaltı fiyatı 25 - 40 TL.
Tel: (212) 265 47 34



4) MÖVENPİCK PLUS / ANKARA
Açık büfe kahvaltıda Türk kahvaltılık çeşitleri, İsviçre tatlılarının dışında uluslararası lezzetler de bulunmakta. Fiyatı 48 TL.
Tel: (312) 258  58 58



5) EMİRGAN SÜTİŞ / İSTANBUL
Beyaz peynir Ezine'den, tulum peyniri Erzincan'dan, eski kaşar Gelibolu'dan geliyor. Ekşi maya kullanılarak hazırlanan 14 çeşit ekmeğin içerisinde katkı maddesi yok. Fiyatı ortalama 30 TL.
Tel: (212) 323 50 30



6) KAYMAKÇI PANDO / İSTANBUL
50 yıldır Beşiktaş Çarşısı'nda. Taze süt, kaymak, bal buranın geleneği. Sahanda köy yumurtası, taze ekmek, çay eşliğinde harika bir kahvaltı vaat ediyor. 2 kişi ortalama 25 TL.
Tel: (212) 258 26 16



7) ALTINOLUK MANDIRASI / İZMİR
İzmir Güzelbahçe'de kendi üretimi mandra ürünleriyle kahvaltı veriyor. Ballı yoğurdu, ballı kaymağı bir klasik. Yağda pişirilen beyaz peynirli yumurtası mutlaka denenmeli.
Tel: (232) 234 12 12



8) SÜTÇÜ KENAN / VAN
Cumhuriyet Caddesi'ndeki Sütçü Kenan meşhur Van kahvaltısının en iyi adresi. Otlu peynirli, bal kaymaklı, pekmezli, sahanda yumurtalı bir kahvaltı. 
Tel: (432) 216 84 99



9) YASA TESİSLERİ / SUSURLUK
Meşhur tost-ayran klasiğinin yanı sıra klasik kahvaltısı ve çiğ böreği de çok ünlü.
Tel: (266) 865 67 07


10) ORKİDE PASTANESİ / GAZİANTEP
Yöresel peynir ve zeytin çeşitleri, reçeller, taze domates-salatalık, biberli kahvaltının yanı sıra fıstıklı katmeri de çok meşhur. Serpme kahvaltının fiyatı 25 TL.
Tel: (342) 215 15 00




*Liste Posta Gazetesi Pazar Eki'nden alınmıştır.
*Fotoğraflar internetten alınmıştır.


























3 Ekim 2012 Çarşamba

VANİLYA CLUB EKİM KUTUSU





Vanilya Club her zamanki gibi şaşırtmaya ve de mutlu etmeye devam ediyor. Bu ay en büyük sürpriz fotolarda da göreceksiniz BETTY BOOP ürünüydü bir bettyboopsever :)) olarak çok mutlu oldum  ve o nedenle bu ürünün fotosunu en üste koydum :) Sizde kendinizi şımartın ve Vanilya Club'a üye olun...


Özenle hazırlanmış Vanilya Club'ın kutusu


Kutu içerisinde ürünleri topluca çekmek istedim.



Alessandra'nın tamda bana hitap eden iki rengi biri metalik gri diğeri toprak. 


Kenzonun harika parfümü ve L'occitane'nin el kremi




TEŞEKKÜRLER VANİLYA CLUB



CANIM OĞLUM ERGİN'İM

Lilypie Fourth Birthday tickers

Special design for Hayat Her Daim Güzel by GeCe